Presentation

Boden – Norrbottens bästa företagsklimat

Publicerad 12 november 2018

Boden_annons

Boden 2018 är en öppen garnisonsstad med nya kullar värnpliktiga som genomgår sin grundutbildning. Men också en plats med ett växande och varierat näringsliv där globala aktörer ser Boden som den optimala platsen för etablering.

Hanna Olofsson tränar travhästar och tävlar på elitnivå över hela Sverige. Men hemmabasen är Bodentravet, Sveriges nordligaste och förmodligen mest stadsnära travbana. Boden är en häststad där hästen ofta mer är en livsstil än en fritidssysselsättning. Här kan du bygga din egen hästgård 10 minuter från centrum.

Hannah Levy från Connecticut (USA) flyttade till Lassbyn norr om Boden där hon och sambon Jeremias startade ett hundspannsföretag. Besöksnäringen är en ny basnäring i Norrbotten och omsätter miljarder. Här blir Hannah och huskievalpen Thelma en del av en helt unik mix av upplevelser där Boden lockar besökare från hela världen.

Mattias Bergqvist utvecklar spelbranschen i Boden. På Boden Business Park ansvarar han för drygt 50 spelstudenter och snart ett antal spelstudior. Vägg-i-vägg jobbar kollegorna med ytterligare datahallsetableringar. Boden har 100 procent grön el från vattenkraften, kall luft och helt rätt infrastruktur. Det gör Boden till en nod för den globala blockchainteknologin.

Besök gärna får Facebook-sida Näringsliv Boden för att läsa mer